fredag 30 januari 2009

På fredag ska jag till Stockholm och Södra Teatern. Min kusin ska bjuda mej på ett uppträdande som jag har önskat mej. Det är en försenad 50-års present. Vi ska se och
höra på två kvinnor som sjunger och den ena spelar cello. Dom heter Lise och Gertrud.
Dom är jätte, jätte bra. Jag tänkte jag skulle köpa mej något nytt och sätta på mej,jag har vit målarfärg på nästan alla mina kläder. Så jag åkte till Borlänge och det stora köpcentrat. Jag har svårt för att hitta kläder jag gillar. Jag gick runt i klädesaffärerna tre gånger, men jag hittade inget. Jag köpte två par tunna ullstrumpor åt lille Theo istället. Sen åkte jag till Borlänges två fina inredningsbutiker. Först till Lavendel & Romantik (majsans chabby chic). Hon har så mycket fint. Och hon arrangerar så fint i butiken, sen är hon en väldigt trevlig människa också. Jag köpte ett stort ekollon i fattigmanssilver.
Sen gick jag till "Norrgården", oj, vilken mysig affär. Det var så mycket jag ville ha, men det blev ingen affär just då. Men jag kommer tillbaka.


måndag 26 januari 2009


Den här tvättpåsen med dom fina broderierna använder vi att ha toapapper i.

lördag 24 januari 2009

Vårat badrum är så tråkigt. Jag kan inte se hur man skulle kunna göra något roligt av det. Det som förstör allt är varmvattenberedaren med flera kopparrör som går ner mot golvet. Jag skulle vilja bygga in alltihop. Men det går nog inte, för tvättmaskinen står ivägen. Jag kanske kan bygga in den också. Eller drapera med något tyg, vi får se. Jag har iallafall gjort en liten hörna för tvättmedel och sköljmedel. Vittvättmedel i den vita Kockumshinken och kulörtvättmedel i den andra. Sköljmedel i den gamla flaskan med patentkork. Korgen med klädnypor är min mormors och även hennes klädnypor. Bordet har jag målat en gång med grundfärg.


söndag 18 januari 2009



Jag visar några saker som jag bara måste köpa när jag var på loppis i lördags. Sådana här flaskor köper jag gärna. Jag har väl 10st, jag tänker jämt att dom är bra att ha om jag ska göra inläggningar. Jag ser framför mej färgglada fyllningar, citroner, paprikor, örter m.m. Sen ska dom stå uppradade i fönstret för att mogna.
Fina presenter. Goda i matlagningen.
Väckarklockan är fin, med den gamla urtavlan.
Den lilla bleckplåtskannan är så söt. Man hämtade grädde i den.

tisdag 13 januari 2009

I morgon, onsdag, ska vi åka ner till Stockholm och till vårat lilla barnbarn. Vi längtar efter honom. Sen på torsdag ska jag på Formex-mässan. Inte för att handla utan det ska bli kul att se vad som är på gång. Och att få lite miljöombyte.


Att använda gamla spetsar på spolhållare och i en gammal chokladburk är inspiration jag hittat på någon blogg. Jag pratade med en f.d. kompanjon och klok vän, om att möblera i stort och smått. Hon kallade det att leka. Inte som något banalt tidsfördriv, utan likt barnets livsnödvändiga lek. Vi satt och pratade om när vi var barn och lekte och hur engagerade och uppslukade vi var. Lika viktigt och roligt är det nu. Det känns helt rätt det hon sa.

torsdag 8 januari 2009




Jag har några gamla fina örngott. Jag har dom i sängen men aldrig som sovkudde utan mer som dekoration. Jag vill inte slita ut dom.


Jag har köpt nya duntäcken och nya påslakan. Jag fick tag i precis dom jag ville ha.
De är bruna och det känns som att krypa ner i en pralin.

söndag 4 januari 2009


Jag har börjat pyssla med mina krukväxter. För som jag har skrivit tidigare, fast jag börjar i god tid med något, så blir jag inte klar i god tid. Jag hittar på något annat att göra. Är alltid ute i sista stund.
Nu har det kommit skott på pelargonerna så jag har klippt ner dom i lagom storlek.
På den här bilden syns mitt lilla olivträd. Det klippte jag in i höstas, det verkar må bra. Jag har haft det i 2år. Det står i växthuset på sommaren.

Vilken fantastisk naturupplevelse det är med vinterdagar som vi har nu. Snö, kallt ,sol och rimfrost. Det gnistrar i snön och på trädens grenar.

torsdag 1 januari 2009

Nytt År

Nu har det blivit 2009. Jag har inte gett något nyårslöfte. Fast det finns nog en hel del jag skulle behöva förbättra, hos mej själv. När det gäller förbättringar med vårat hus så är det att göra klart på baksidan med panelen, det fattas läkt. Sen behöver våra trägolv slipas, jag skulle vilja behandla dom med vit träolja. Den skulle jag köpa hos gulliga Gudrun Eriksson i Snöån. Hennes butik är som ett Gysinge i miniatyr. Dom här två sakerna kan jag inte göra själv. Eller.....mitt nyårslöfte är att "Jag kan själv".


Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan