lördag 28 mars 2009



Jag har dåligt med inspiration, jag tror det beror på att vintern inte vill släppa sitt grepp om oss. Jag bara tänker på saker jag vill göra i trädgården och i växthuset. En sak har jag gjort här inne, jag har sålt Theos lekskåp. Istället har jag målat kommoden som jag visat tidigare och då var färgen avskrapad. Jag visar en bild, fast jag har inte målat klart. Men jag ville ha en bild där Kungsängsliljorna var med. Jag har några av dessa skönheter i trädgården. När det börjar bli dags för dom att titta fram kryper jag på knä för att leta efter dom. Fortfarande liggande på knä undersöker jag blommorna när dom slagit ut. Ett naturens under, rutiga blommor.

tisdag 17 mars 2009

Magisk kväll


På måndags-kvällen var jag och min bror, svägerska och hennes syster på en helt fantastisk konsert med Sofia Karlsson. Hon var inte själv utan hade 5st fantastiska musiker med sej. Hon framförde låtar från sin senaste platta och även Dan Anderssons visor. Citat ur tidningens recention: Sofia Karlsson och hennes band verkar ha pluggat in sina instrument och röster rekt in i kroppspulsådern.

söndag 15 mars 2009

Körsbärsblom och pjäxor




Nu äntligen har körsbärsblommen slagit ut. Jag plockade dom för flera veckor sen. Man kan inte se sej mätt på dom.
Dom här små pjäxorna köpte jag på loppis idag. Av samma man som sålde sina små vita skor till mej. Han hade också med sej ett par små bruna gummistövlar och en liten sittvagn. Men jag köper nog dom nästa vecka om dom aär kvar.

Försmak av våren



Jag har ett litet växthus, det var mörkgrönt, men jag har målat det vitt. Jag ska gå runt och prova var det passar bäst. Sen har jag ett kort från Ingemar som väntar på våren, att klippa gräset och att ta en fikapaus i trädgårdsmöblerna.

onsdag 11 mars 2009

C-vitaminer



Att vi ska äta mycket frukt har väl ingen missat, men apelsiner har inte känts riktigt bra att äta p.g.a. besprutningen. Nu förtiden äter vi bara ekologiska apelsiner. Det är så underbart gott, man får heller inte det där konstiga på händerna när man skalar apelsinen. Dom är dyra, men då hoppar jag hellre över något annat onyttigt. Oj, vad präktigt det här lät då.
Tennfatet är flera hundra är gammalt, det älskar jag. Ljusstakarna är ca 60år gammla, inte samma patina. Men dom är fina ändå.

Lite grönt



Min loppishelg



Jag var med på en loppis över helgen och då köpte jag dom här små skorna av en annan försäljare. Han hade haft dom här skorna själv när han var liten. Jag köpte livstycket av honom också tidigare. Han hade med sej ett par små pjäxor, men jag blev snål, vilket jag ångrar nu. Jag skulle vilja hänga livstycket brevid pottstolen, men jag ska rota reda på en gammal knoppbräda att hänga den på.

lördag 7 mars 2009


Jag har vart på trädgårdsmässa i Kista. Men det blev inte som jag hade tänkt mej, den här mässan var som den i Älvsjö fast mindre. Jag saknar fina blomsterarrangemang.Nu ska jag hoppa över trädgårdsmässorna något år, tills det har kommit lite mer nyheter. Några fina montrar fanns det iallafall. Här är några bilder jag tog. Favoritblommorna Kungsängs-lilja och Julrosor fick jag med på bild.




onsdag 4 mars 2009


Imorgon torsdag ska jag på trädgårdsmässa i Kista. Det är första gången jag åker på den mässan. Jag har vart på Älvsjö-mässan flera gånger. Men jag tycker inte den är så bra, jag vill se mer blommor och trädgårdsarrangemang, inte så mycket gräsklippare och pooler. Nu hoppas jag att det införlivas i morgon.

måndag 2 mars 2009



I lördags var jag på loppis och inhandlade dom här godsakerna. Lådan var omålad. Just nu har jag blommor i den, men senare ska det bli kryddväxter.
Nu till helgen ska jag själv vara med och sälja på loppis. I Backby skola, fre-sön.
11-17. Ni är välkomna.


Ett barn-livstycke har jag letet efter länge. Dom är så gulliga. Jag hade dom här strumporna sen tidigare. Jag tror att jag hade ett sånt här livstycke och strumpor själv när jag var liten.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan