torsdag 21 maj 2009

cremefärgat och vittJag köpte den här krackulerade gamla terrinen på loppis för en mycket billig peng, det är en Rörstrandare. "Diana". Passar ihop med den lika krackulerade krukan. Ett fint par.

onsdag 20 maj 2009


Såg ni den lilla katten som står framför vågen.

torsdag 14 maj 2009


Nu har jag satt upp den lilla hängaren i luffarslöjd som jag köpte på loppis i lördags. Denvar som pricken över i. Passade bra i hörnan med gamla barn saker.


Jag måste visa en bild på en fin blomma. Jag har haft den i flera år. I fjol klippte jag ner den så hårt så den blommade inte ,men i år har den verkligen varit fin. Den har blommat en månad redan och lika rikligt. Det är en streptocarpus, jag kommer inte ihåg det svenska namnet. Jag kallar den "blåvinge". Det är så långa skaft på blommorna så dom ser ut att sväva som fjärilar runt plantan.

lördag 9 maj 2009

Loppisköp


Jag håller på och ställer i ordning en gammaldags handelsbod på hembygdsgården i Smedjebacken och på loppis hittade jag dessa gamla kartonger, burkar och askar som blir perfekta i boden.

LoppisrundaIdag var jag på första utomhusloppisen, det här fick följa med mej hem. En luciakrona, den ska jag ha på bordet och dekorera med blommor och blad efter årstiden. Det tror jag kan bli bra. Gammal hängare i luffarslöjd, så fin. Sen var det den här underbara nåldynan, ett jättefint broderi.

Vårbestyr

Jag har städat i växthuset, plockat ut allt som står där under vintern och så här i början av säsongen blir det ganska tomt. Jag har satt in några pelargoner och några små tomatplantor. Det lilla persikoträdet blommar för fullt. Det är så pass kallt ute så det är inte så många pollinerare i farten , så jag får pollinera själv. Det brukar gå bra.

måndag 4 maj 2009


Nu var det längesen jag skrev något på min blogg, men det är så att inomhus har jag inte gjort någon förändring eller förbättring på länge som är värd att visa. Det är ju mest utomhus man är och fixar och grejar. Fast i ärlighetens namn har det inte hänt så mycket där heller. Men jag har målat på växthuset och städat där. Jag har börjat ställa in någre pelargoner där. Det börjar bli trångt på fönsterbrädorna. Jag har iallafall vart ut i skogen och plockat vitsippor. Det här arrangemanget såg jag Kristina från Duvemåla (Liv Ullman) göra i filmen Utvandrarna , det var 30år sedan, och jag tyckte det var så fint. Jag gör lika varje vår.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan