tisdag 29 mars 2011

Till salu


Det här renhornet passar inte hos mej. Jag säljer det på Blocket. Det är två tjejer som är intresserade, men dom vill att jag skickar det. Hur paketerar man ett renhorn? Är det ingen av er som är intresserade och kan hämta det på plats?

Jag har ett gammalt skrivbord som jag ska måla och vår dotter ska få det. Hon har inga gamla möbler, men det här vill hon ha. Blir bättre än ett nytt skrivbord, tycker jag.

fredag 25 mars 2011

Romeo och Julia kören


Imorgon, lördag, ska jag till Grangärde kyrka och lyssna på Romeo och Julia kören.
Kör och teater i medeltidsanda. Dom har uppträtt på Nobelmiddagen 2009 och var också med på Victoria och Daniels bröllop.

torsdag 24 mars 2011


Theo och jag har vart på troll-teater. Kulturförvaltningen i Smedjebacken bjöd på fri entré. Det är något extra att få se teater för barnen. Mycket bättre än att se det på TV. Barnen behöver få uppleva kultur på olika sätt.

Mitt senaste inköp, en gammal Gustavsbergs-kanna

Mina rosen-kannor i parad

onsdag 23 mars 2011

Fina saker

Jag ser nu på bilden att det skulle vara fint med en blomma i fönstret. Det lilla akvariet har jag köpt hos "mej och Alice" i Säter.
Det har inte hänt så mycket nybyggnationer under dom här 1 1/2 åren som jag har vart borta från min blogg. Men en sak har vi gjort nu i vintras. Vi har öppnat ett fönster ifrån kaminrummet till hallen. Det har funnits ett fönster där tidigare då den väggen var yttervägg. Då var vi även tvungna och tapetsera om. Och då blev det den här gulliga schablontapeten. Den skulle jag kunna tänka mej i flera rum, den är så fin.
Fönstret ser du i 50-tals spegeln. Vi hade en likadan hemma hos mej när jag var liten. Den passar så bra.

Hallen





söndag 20 mars 2011

Vår-vinter




Den här vintern kan man vara ute på isen. Någon har plogat vägar på vår jättefina sjö, Barken. Den bjuder på allt. Både sommar som vinter. Den är början på Strömsholms kanal som leder ner till Västerås och sen vidare till Stockholm. Var en viktig handelsled förr i tiden, med transport av järn till Mälarområdet och Stockholm.
Barken har stora öppna vatten, många öar och vikar. Även fina kanaler. Naturliga badstränder.
Det är toppen att åka ut en sådan fin dag som igår. Stanna till i någon vik. Sola, grilla, pimpla, umgås i goda vänners lag. Det är en upplevelse som flera borde göra. Kostar inget, massor av frisk luft, naturupplevelse, gratis D-vitamin, alla åldrar har roligt tillsammans. Eller bara gå ut och njuta av tystnaden, solen och naturen.
Passa på medan isarna håller.

Nytt barnbarn


Vi har fått en ny medlem i vår familj. Texas. Jättesöt. Han är lik sin mamma, som nyfödd. Deras familj har flyttat hem från Stockholm. Det tycker vi är roligt.

lördag 19 mars 2011



Ljuset har återvänt och det har jag också. Efter 1 1/2 års uppehåll. Ska försöka sparka igång maskineriet igen. Mina första bilder blir på olivträdets nya skott som har kommit. Jag klipper alltid in grenarna, annars blir "trädet" för yvigt för mina fönster.Tills det är dags att komma ut i växthuset. Sen är det en bild på en doftpelargon som har blommat några veckor redan.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan