söndag 29 maj 2011


Jag har köpt underbart doftande nejlikor, rosa och vita. Jag har en trädgårdsbok om en äldre kvinna, Tasha Tudor. Hon hade mycket nejlikor. Jag vill också ha nejlikor i trädgården. Köper några plantor varje år. Den här rosa är den finaste.

Den här rosa färgen kan jag tänka mej både på kläder och i inredning.


Jag har fått ett litet gammalt akvarium. Sen har jag gjort ett tittskåp med pressglas.

Jag har svårt att få tag på skor, hallux valgus. Inte kul. Men jag har hittat en skoaffär i Kvarnsveden, Borlänge, som har skor som har en bredare läst. Fotvänliga skor. Sko-Forum heter butiken och Inger Höglund är den gulliga butiksägaren.

fredag 27 maj 2011

Jag har fått en ny åkomma. Den heter pinjemun. Det började smaka beskt i munnen. Så jag googlade och hittade svaret. Härskna pinjenötter var orsaken. Och jag hade ätit en sallad där det ingick pinjenötter. Det har nu gått en vecka och det beska börjar avta. Så nu börjar maten smaka normalt igen. Det kunde ta en till två veckor innan det gick över helt.

Det fattades belysning till datahörnan, så jag har köpt en ny lampa. Benny han associerade direkt till en armprotes.(Kommer ni ihåg benprotesen han satt på trädgårdsstolen?) Det tog väl bort lite av min glädje över mitt inköp, det kanske är för mycket krom, ska jag måla lite vitt på yttersta kromdetaljerna?

söndag 22 maj 2011

Nu är det väl underbart att leva, härligt med trädgårdsliv. Nu har jag glömt allt som är jobbigt med vintern och att bo i ett gammalt kallt hus.
Men det finns det som är för j-ligt på andra platser i världen. Jag läste en artikel i tidningen om hur människor kan behandla björnar i Indien ,Pakistan och andra länder i Asien. Dansande björnar, med smärtsam nosgrimma som tvingar björnen att "dansa". Fruktansvärd förvaring av björnar för att ta galla ur dom efter flera år, den substansen går att göra syntetiskt och finns i växtriket. Fängsla björnar, utan tänder och klor, och låta kamphundar få anfalla den stackarn
Men det finns en organisation, WSPA, som jobbar för att befria djuren och sätta press på deras regeringar för att förbjuda det här djurplågeriet. Människorna vill helst inte hålla på med det här hemska sättet att försörja sej. WSPA hjälper människorna att starta upp jordbruk och andra små företag för sin försörjning. Jag skänker lite pengar till den organisationen.

lördag 21 maj 2011


Söta äppelblommor har slagit ut. Hoppas det inte är för kallt för humlorna som ska pollinera. Jag såg en. Det är så gott med svenska äpplen. Dom både smakar och doftar mycket bättre än dom utländska. Köp svenska äpplen i höst.

Den här trädgårdsmöbeln ska jag snart ta itu med, jag ska färdigstryka den. Det är ett treårsprojekt och nu är det tredje sommaren. Nu ska den bli klar.


Jag har gjort en planteringshörna. Jag spikade upp ett par fönster som jag har köpt någon gång och sparat för kommande behov. På den här platsen hade jag planer på att bygga ett utekök. Ett annat år kanske.
Pelargonen är en Torsångspelargon. Jag har haft den några år. Den har en färg som jag inte skulle vilja ha på varken kläder eller i inredningen, men som blomma är det min favorit. Den blommar så villigt från tidig vår till sen höst

söndag 15 maj 2011


Persikoträdet blommar. Jag har agerat bi och pollinerat. Jag vet inte om det behövs. Det kanske är självbefruktande. Vågar inte chansa, det har vart frukt varje år. Små men söta.


Idag är det sånt väder som passar för arbete i växthuset. Jag fortsätter projektet från ifjol att först grunda allt trärent. Sen färdigstryka allt. Det här får nog bli ett tre-årsprojekt. Jag måste jobba med det här innan jag planterar tomat- och gurkplantorna. Och innan det blir för mycket krukväxter på hyllorna och i amplarna.
Några växter har redan fått komma ut, bl.a. olivträdet.

tisdag 10 maj 2011Fast man bor mitt i grönskan så vill man ta in lite av den. Härligt med alla dofter från blommor och blad.
Min trotjänare Idun, ska få sej en rengöring och smörjning av ugnssvärta. Varje morgon eldar jag i den här köksspisen, jag har nyss slutat för säsongen.

söndag 1 maj 2011


Nu börjar det bli färdigt i sovrum och datarum. Det här rummet är i tre etage. Jag fotar från första våningen, sängen står på andra våningen och datorn på tredje våningen. Det kan väl alla fatta att det här är svårmöblerat.
Vi la in en fin heltäckningsmatta vid datorn. Skönt för fossingarna, det är golvkallt på vintern. Det ska in en pall som jag ska ha skrivarn på, blir också vit med "fårskinn" på. Sen blir det en tät gardin för fönstret.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan