lördag 28 juli 2012

Här kommer några interiörbilder från Hem & Harmoni, där jag jobbar.
Smedjebacken är väl inte känt för att ha dom finaste utsmyckningarna, men vi har i år bland den finaste rondellen in till Smedjebacken. Det är vår stadsträdgårdsmästare och TV-kändis ( Äntligen trädgård ) Erik Blomkvist som är pappa till den. Det är dom här speciella båtarna som också finns i vårt kommunvapen, som på kvällen lyses upp av strålkastare. Små fontäner. Slaggsten och stenpartiväxter i lila och svag ceris, silvergrått. Det är så tjusigt, så man vill åka ett extra varv i rondellen och se allt en gång till. Den där färgkombinationen ska jag ha i något av mina nya land.
Det här är en bild på schersminen när den blommade som mest. B har ju knutit ihop stammen, så det ser ut som en stor bukett. Busken tar då liten plats så man kan sitta under en sky av blommor. Härligt.
Av dom första blåbären gör jag en rätt som vi alltid fick hos min mormor i blåbärstider och det är "vit gröt med blåbär". Det är en vetemjölsgröt, som kokat i ca 10min på mycket svag värme. Sen smaksätter man med vaniljsocker och socker. Serveras med blåbär och mjölk. 50% nostalgi och 50% god smak.

fredag 20 juli 2012

I senaste Lantliv var det en hel sida med reklam på Exuviance Heel Repair. Jag säljer den i butiken Hem & Harmoni. Jennie som jag jobbar åt är hudterapeut och använder sej av Exuviance produkter. Dom finns att köpa hos mej.

torsdag 19 juli 2012

Det här bordet köpte jag för 300:- på auktion. Fast det var omålat då. Det får plats tre stolar i bredd mellan bordsbenen. Jag ska ha en soffa framför fönstret.
Den här duken köpte jag på "Gruvgatan 13"
Dom här gamla kornicherna köpte jag på loppis. Rosetterna är skurna i trä, inte i gips.
Vi har några sommarerbjudande i butiken, Hem & Harmoni. Det är olika godsaker från "Mathantverkarna". Honung, sylt, senap, saft ,must m.m. Med cellofan omkring blir det perfekta gå-bort-presenter. Det är 30% på detta.
Den här keramiken kommer från bl.a. Miljögården. Det är också 30% rabatt.
Det är 50% rabatt på dom här vita amplarna. Det blir två till priset av en.

söndag 15 juli 2012

Jag har vart på auktion. Jag köpte det här bordet som jag ska måla vitt. Det ska Z få och ställa in i pojkarnas rum. Jag ska till Falun på tisdag och då ska jag till härliga "Gruvgatan 13" och köpa två beslag till lådorna.
Sen köpte jag den här skapelsen. Det är en lampa. Jag blev helt betagen av den. Det krävs nog lite jobb för att få den i ordning. Titta på hållarna till lamporna. Elefanthuvuden i järn. Den är stor och tung. Den ska hänga ovanför ett stort bockbord som jag också har köpt på auktion. Det blev många olika reaktioner bland publiken på auktionen. Vissa tyckte den var häftig vissa tyckte den var hemsk. Men jag bara älskar den. Jag tycker om det som är udda. Jag måste berätta, att när jag skulle bära ut den från auktionen, det var trångt, så fastnade en man med gylfen på en elefantbete. Jag skrattar
än för mej själv, det var så dråpligt. Han skrattade han också.
Det går framåt med renoveringen av nya huset. Sovrummet har fått en fondtapet.
Till hallen blev den här grå/vit mönstrade. Jag lånade hem tapetkataloger, men hittade ingen som jag tyckte riktigt om. Så sa B att vi skulle titta på Rusta. Neej, är du inte klok. Vi brukar ju skratta åt dom fula tapeterna på Rusta. Men vi åkte upp och hittade dom här, som vi tyckte jättemycket om båda två. För priset på tapeterna ifrån en färgaffär till bara hallen, som jag inte tyckte riktigt om, fick vi till samma pris på Rusta, tapeter till hallen, fondtapeten, barnbarnsrummet, tapetklister, tapetbord, färgburk, och schampo
Vi brukar odla grönsaker, kryddor, blommor i odlingslådor. Det växer otroligt bra i dom. Fast det gäller att vattna. Ja, inte somrar som i år förstås. Men i år har det inte blivit något riktigt med odlingen, eftersom vi har räknat med att flytta. Men jag satte gurkörtsfrön och dom blommar för fullt.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan