tisdag 22 januari 2013

Igår tog jag och sydde den här gardinkappan till lilla fönstret i mitt "blomsterrum". Den lilla guldfärgade randen i Gripsholmsrutan går så fin ihop med den gamla guldfärgade kornischen. Jag har ju en längre(3m) kornich som jag hade tänkt ha ovanför det andra breda fönstret. Men jag fick lov att tänka om för där sitter luftvärmepumpen och det fick inte plats med någon vacker kornisch, utan det blev en ful pump. Men den värmer skönt.

fredag 18 januari 2013

Jag har tidigare skrivit om att jag har svårt att få till det med inredningen här hemma. Jag plockar fram saker, men så tycker inte jag att det passar så då åker det ner i källarn igen. Men jag har gjort iordning ett litet hörn i hallen med några gamla grejer. Det var tvunget för min lilla katt klonade på vår "nya" soffa och då tog jag fram hennes gamla pall som hon alltid har klonat på. Den kände hon igen.
Jag fortsätter på temat "blomsterrum" och har köpt en rosa kruka och en liten palm. Krukan köpte jag på Hudsmedjan, Hem & Harmoni, min arbetsplats. Vi har rea fram till sista januari. 20% på alla möbler och 30% på all inredning. Det gör bra pris.
Jag måste visa en bild på min passionsblomma som har blommat sen jag köpte den i somras. Nu är det sista knoppen som har slagit ut. Fantastisk blomma.

måndag 7 januari 2013

Jag har fortfarande massor med saker nerplockade i kartonger som står i källaren, efter flytten. Det går inte att kopiera vårat förra hus till det här "nya". Det blir fel allting jag försöker göra här. Mina gamla saker som passade i vårt 1700-tals hus passar inte in på samma sätt i det här huset. Det är visserligen från 1939 men det är nyare än Finngården. Jag måste tänka nytt. Vi har en matsal med två fönster, varav ett som är 3meter brett och vetter mot söder. Det har jag kommit på att det ska bli ett blomster-rum och med natur tema. Då kom jag på att jag har gamla blomstertryck och en massa gamla ramar. Så det ska jag försöka få till. Nu var det ju så att ingen ram passade. Men jag får väl klippa lite här och där. Det känns iallafall bra att jag hittar på något att göra med inredningen
Jag har kommit på var jag ska göra av alla mina gamla korgar, plåtburkar, glasflaskor, glasburkar, potatiskorg m.m. som jag inte har hittat någon plats åt än. Jag har två matkällare i huset. Där har jag börjat ställa iordning. Jag visa bild på det sen när det blir klart.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan