söndag 31 mars 2013

Påsken är en härlig helg. Det har jag tyckt ända sen jag var barn. Fast långfredagen var lååååååång. Påsken i år är solig och fin, men alldeles för kall. Kylan på nätterna är förstås bra för isarna. Det är så fantastiskt att vara ute på Barken, vår fina sjö här i Smedjebacken, och sätta sej i lä på någon ö och grilla, sola och bara njuta. Vi fick besök av två påskkäringar och en påskgubbe på påskaftonen. Jag hade ätit upp godiset så dom fick pengar av mej istället. Det var nog bara bra för det låg redan mycket godis i deras korgar. Jag är så i valet och kvalet om jag ska ta kontakt med jour-tandläkaren, för min glupskhet resulterade i att jag bet ur en plomb ur en tuggtand och en halv framtand. Förutom att jag ser ut som jag kom från Blåkulla så tycker jag att det molvärker lite i tuggtanden. Jag väntar lite till

söndag 10 mars 2013

I somras köpte jag en väldigt speciell lampa på auktion. Jag var lyrisk. Men den har fortfarande inte kommit upp ovanför matsalsbordet, som jag hade tänkt mej. B är inte lika imponerad av den. Och ingen annan heller som har sett den. Den är gjord i koppar och elefanterna är gjutna i järn. Den är 75 cm hög. Man kan ta bort den nedre ringen och lampskärmen om man tycker den är Det fattas lampkupor till den. Men man behöver inte ha det. Man kan ha glödlampor, t.ex. sådana med en glödtråd som lyser, ser ut som gammaldags glödlampor.Jag har lagt ut en annons på Blocket, men blir den inte såld så ska jag se till att den kommer upp i vårat tak.Men då ska jag ta bort nedre ringen och lampskärmshållaren. Kommer ni ihåg det dråpliga som hände när jag skulle tränga mej ut från auktionen med lampan och råkade fastna med en bete i en karls gylf. Vi skrattade båda två,

lördag 9 mars 2013

Här har min söta dotter gjort vårfint i fönstren.
Jag har en favoritkonstnär, nu levande, han heter Staffan Snidare. Jag har köpt två tavlor till av honom. Det är färglagda litografier. En med Stockholmsmotiv. Den har jag gett bort. Och en med naturmotiv. Den behåller jag. Dom är små och det är så fina detaljer. Måtten är ca 12x10cm.
Det var någon som tyckte om stolarna. Det tog några timmar sen var dom sålda. Men gnistskyddet har jag kvar, jag har sänkt priset till 1100. Jag har haft jättemånga besök på annonsen på Blocket. Men ingen har slagit till.

onsdag 6 mars 2013

Vi har 4st fina gamla nyrokoko-stolar, som inte får plats i vårt hus.Jag skulle vilja ha dom kvar. Jag har inte målat dom. Slitaget gör dom bara finare. Tyget är inte så fint. Men med lösa stolsfodral blir det fint. Jag säljer dom på blocket. Hoppas någon tycker om dom.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan