onsdag 29 maj 2013

Vi har ersatt vårat rätt stora växthus med något som ska likna ett växthus. Vi hade några fina fönster. Men solen kommer inte in så varmt som i ett växthus blir det inte. Men jag tyckte det blev bra ändå.
Mannen som byggde det här huset var från Skåne, kanske var det därför han ville ha sparris på sin gård. Det är vi tacksamma för nu. Vi skördar egen sparris för fullt nu och någon vecka till. Jättegoda, råa eller lätt kokta.
Jag hann ta några bilder på den skira grönskan. Det går så fort innan bladen är helt utslagna. Vi har två stora träd på framsidan, jag tror att det är två olika sorts bokar. På baksidan har vi en stor ek. Det blir mycket löv att räfsa, men det är det värt. Ännu ett argument till att vi köpte det här huset.

söndag 12 maj 2013

Nu på lördag, 18:e maj, har jag med mina kontakter ordnat med en marknad på Torget i Smedjebacken. Jag hoppas att många kommer och handlar av dom tillverkare och försäljare som kommer. Marknaden är kl. 10-14. De varor du kan köpa är: Catarinas sprätthöns, ekologiska ägg från höns som får gå ute. Annika Lönnström med träsnideri, växter m.m. Thailänska specialiteter av bakverk. Handgjord ost från Karbenning. Olivolja från Toscana, har tidigare sålt olivolja på julstöket på hembygdsgården. Rökt fisk, inläggningar m.m. Massor med korgar och annat som man kan behöva. Susannes Marmelader. Charkvaror från Åkes slakt. Även grillning av korv. Hemsydda barnkläder. Kaffebröd och matbröd. Surdegsbröd från Bröd i Bergslagen. Jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk. Något annat som jag också hoppas på är att det ska inspirera fler att vilja starta tillverkning av närproducerad, ekologisk mat. Vi som hälsar alla välkomna är förutom jag, Eva Långberg och Håkan Söderlund
Mina ögon sögs till dom här skönheterna på blomavd. på ICA. Jag trodde först att det var pioner. Men det är superdubbel tulpan. Färgen är som eld. Sen finns det andra slags tulpaner. På gränsen att dom får komma in till mej. Men det har vart min mammas och tyckte hon om dom så gör jag det också.

tisdag 7 maj 2013

Det här är från baksidan på vårt hus. Som ni förstår ligger det på en höjd. Tror ni att det går att göra fint här? Vi har börjat, det vita staketet var brunt och det gick även på andra sidan öppningen till verandan. Det har vi tagit bort, vi ska inte ha något staket där. Ni ska få se vad vi mer ska göra.
Vi blev så nöjda med den nya väggen. Och jag som är van vid enskildhet har fullt sjå att kolla in läget i kvarteret. För så fort man hörde något ljud utifrån, när vi bodde i Finngården, så visste man att det var någon på vår gård. Så då tittade man i fönstret eller gick ut. Det håller inte här för det låter hela tiden. Men jag har koll nu också. Än så länge. Det har vart några ljumma kvällar då man kan sitta ute, synd bara att vi inte har kunnat köpa någon skön utemöbel än. Igår tyckte jag att jag hörde koltrasten, min älsklingsfågel. Vemodig fågelsång. Jag älskar vemod. Den här väggen ska jag ha hyllor på för mina pelargoner. Den här ripsmattan köpte jag på loppis i lördags 30:- för 4meter. Den passar på verandan.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan