måndag 23 september 2013

Den här fotogenlampan har en duktig keramiker från Söderbärke gjort. Ser ni att det är oliver. Jag har flera krukor och burkar som hon har gjort. Den här lampan har jag köpt på loppis för 20:-. Dom kostar betydligt mer i keramikerns butik. Jag tycker den är så fin. Vi tänder den varje kväll.

Jag har funderat och provat med allt möjligt till vår hall. Jag ville ha något som inte är så djup. Såg att Mio hade en bänk med lådor och fårskinnsdyna. Jag tyckte den var fin och skulle passa i vår hall. Den kostade över 2000:- Jag hittade den här skohyllan på loppis för 150:- Få se vad jag målar den i för färg.
Korgen som står på hyllan köpte jag av Korg-Erik som var en av dom 15 försäljare som var med på höst-marknaden som jag har vart med och arrangerat på Torget i lördags. Jättefint väder och mycket köpsugna besökare.


Fia-lunta har kommit hem. Hon har vart borta ett halvår. Hon låg längst ner i en skräpgarderob. Zandra såg en fot sticka ut och drog fram den hemsydda dockan.
Min mormor Elin sydde den för 30 år sedan då Zandra var 6år. Hon har inte lekt med den så mycket. Nu är det barn-barnen som har lekt och leker med henne. I hjärt-asken som hon sitter på ligger kläder som mormor sydde, av gamla kläder efter sej själv. Mormor var så duktig att sy. Hon sydde sina egna kläder. Inte kappor, men klänningar, blusar, jackor, hattar och det sydde hon på en gammal trampsymaskin.
Hon vävde fina gardiner och mattor. Stickade, virkade och broderade.
Hon kunde det mesta. Tog vara på allt hon odlade och plockade svamp och bär.
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om henne.
Hon är en förebild för mej.

torsdag 12 september 2013

Jag har börjat att städa i trädgården inför hösten. Det är mycket som ska in i källaren och vissa blommor ska stå i fönstren. Det är bäst att börja i tid. Jag vet för jag har haft många blommor som skulle ha grävts upp innan frosten men som har blivit kvar ute. Sen har jag haft baljor och sånt som har frusit fast och tinats upp till våren. I år ska jag försöka få in allt inför vintern.

Jag tog in dom här snäckorna, det var sniglar som boade i dom,. Men nu är dom rena och vita. Facinerande med snäckornas form. Och att man hör havet brusa i dom. Den stora snäckan köpte jag för några år sedan på en auktion i Söderbärke på en herrgård. Jag köpte lådvis med stora söderhavssnäckor. Dom sålde jag i min affär. Men jag sparade en. Snäckorna användes som ledljus i mörkret vid uppfarten till herrgården.

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan