torsdag 28 februari 2013

Här kommer det fler bilder från butiken, Hudsmedjean- Hem & Harmoni, där jag arbetar. Nu är det från Nyblom & Kollén. Och det är fina pasteller och marint, blått-rött-vitt. Vimpeln vill jag slicka på , den är som en glass.

onsdag 27 februari 2013

Jag blir sugen på att förnya både mej själv och hemmet när våren kommer allt närmare. När det gäller att förnya mej själv så menar jag det yttre. Jag har köpt en härlig dunjacka i en färg man blir glad av. Fårskinnsboan ska jag byta ut mot något svalare. Jag hittade en fin tunika. Med romantiska rosor. Jag provade ett tio-tal innan jag plötsligt kände att den här vill jag ha. När jag skulle sätta in den i garderoben såg jag att jag hade ju en liknande sen tidigare och en liten ärmlös blus i liknande mönster och färger. Jag är en obotlig romantiker
Efter att jag diskat bort många års damm, så har jag valt ut några flaskor som jag ska ha kvar. Glas och solsken är en fin kombination.

tisdag 26 februari 2013

När var jag var tonåring började jag samla på flaskor. Jag har haft dom i en kartong i många år. Jag ska göra ren dom och se om det är några av flaskorna jag vill ha kvar.Kan vara fint med några gamla flaskor tillsammans.

söndag 24 februari 2013

Det börjar komma in nyheter till butiken. Det här är bilder på nya doftljus från Palmetten. Och lampskärmar från Miljögården. Jag ska ta bilder på lampskärmar, stolsdynor m.m. som har kommit från Nyblom & Kollén. I vårens härliga pasteller. Jag blir verkligen sugen på att köpa något nytt.

tisdag 19 februari 2013

Vi kommer att få mycket att göra när vi ska beskära våra gamla äppelträd.Det är inte gjort på många år. Det värsta är att forsla bort allt ris. Det kommer nog att bli en hel majbrasa. Jag plockade in lite ris för att få lite gröna kvistar snart inomhus. Jag skulle vilja ha vinröda fjädrar i påskriset. Men har inte sett det i någon affär. Jag har satt torkade rosor i riset i stället.

lördag 16 februari 2013

Det här är vårt nya hus, en fyrkantig låda. En trevlig sådan. Det är skönt att bo centralt, efter att ha bott i skogen i en liten by med tre permanent-boende familjer. Och så var dom bara två. Men vi får väl se till sommaren, då är det nog tveklöst skönare att bo på landet.
Ett gammalt gnistskydd som vi har kvar sen vi köpte ett gammalt torp för en 20 år sedan. Det fanns på vinden och har följt med på flyttlassen sen dess. Nu ska jag sälja det. Det är faktisk fint. Trots skavanker i målningen. Ju mer jag tittar på det ju finare blir det. Jag sätter priset till 1500:-. Då får jag nog ha det kvar ett tag och kanske jag ångrar mej och har det kvar.

måndag 11 februari 2013

Vi har fått helt nya vanor i vårt "nya" kök. Vi äter aldrig där, det gör vi framför TV:n, eller i matrummet. Så jag har haft ett litet skrivbord med lite köksgrejer på.
Jag har tittat efter ett större bord, och nu har jag köpt ett. Vi kommer att ha det omålat, iallafall tillsvidare
Kärlhyllan blev att se så liten ut till det här bordet.
Jag köpte den här flaskhållaren på loppis för 20:-. Jag har flera sådana glasflaskor i källaren som jag ska sätta dit.
Jag ska visa bilder på hela köket, men vi ska måla skåpdörrarna först.

fredag 8 februari 2013

I lördags var Z och jag till Hallstahammar och Åsby Trädgård. Det ligger ca 10mil härifrån och någon mil från Västerås. Det har förändrats där, mindre trädgård och mycket inredning. Mycket inspiration, vi gick i glädjerus. Och shoppade. Granngårds finns Åsby köttbutik. Där gäller det att hålla igen för annars är det lätt att förköpa sej. Men jag köpte kött, ost och annat smaskens. Trevlig utflykt, jag rekommenderar den.
Praktisk "bok" för allt som annars ligger och skräpar på bordet, TV-dosor m.m
Första veckan i februari har nu gått och jag har börjat plantera om och klippa ner mina pelargoner. Tittar man i fönstren så börjar blommorna på att växa och vissa har även börjat blomma. Först ut är min Clivia, en växt som börjar blomma tidigt.
Porslinsblomman kan överraska genom att blomma lite då och då. Den här porslinsblomman är ett skott från min mormors blomma, som jag kommer ihåg sen jag var barn. Har alltid fascinerats av den, både utseendemässigt och dess doft.
Jag såg att det börjar komma ljusgröna små skott på lagerblads-växten. Härligt

Finngården

Finngården
I det här huset från 1700-talet bor jag och min man.

Det är kul att möbla på trappan

Det är kul att möbla på trappan